Getty Images
Je eigen krentenbrood bakken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 6 gram droge gist
- 20 gram suiker
- 9 gram zout
- 1 ei
- 120 milliliter melk
- 180 milliliter water
- 300 gram gewelde krenten of rozijnen
- kaneel
Bereiding
- Los de gist op in 50 milliliter lauwwarm water, voeg de suiker toe en laat zeker 5 minuten staan.
- Meng bloem, gist en kaneel in een kom. Voeg het ei, boter, melk en de rest van het water toe. Mix tot een samenhangend geheel.
- Kneed het deeg ongeveer 8 minuten, voeg eventueel nog water of bloem toe.
- Kneed dan in 2 minuten de krenten en rozijnen erdoor.
- Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen en vorm er daarna 1 of 2 broden van.
- Laat nog eens 1,5 uur staan in een (ingevet) bakblik.
- Bak het brood in 35 minuten gaar in een voorverwarmde (180 °C) oven.
- Direct uit het blik halen en af laten koelen.