Getty Images
Een verrassend Afrikaans recept.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ¼ kippenbouillontablet met minder zout
- 100 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 prei
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 200 gram diepvries doperwten
- 1 kleine appel
- peper
- 2 eetlepels halfvolle yogurt
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Breng 600 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook, doe de kipfilet er in en houd de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.
- Neem de kipfilet uit de bouillon en laat hem afgedekt afkoelen.
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei met de kerrie en het gemberpoeder goudbruin.
- Strooi het meel er over en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten de bouillon bij en laat dit al roerend met de doperwten aan de kook komen.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Roer de blokjes appel door de soep en kook dit nog een paar minuten.
- Laat de soep afkoelen.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Roer de kip door de koude soep.
- Maak de soep op smaak met peper en de yoghurt en geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
900 milligram
Bron
- Voedingscentrum