Koolsalade met yoghurtdressing

wittekoolsalade
Getty Images

Lekker snel klaar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt
  • ½ witte of groene kool (ca. 500 gram)

Bereiding

  1. Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom.
  2. Pers het teentje knoflook uit en roer er het komijnzaad, de olie en de yoghurt door.
  3. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten.
  4. Meng de dressing er door en voeg eventueel wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats minimaal een uur intrekken.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur