Getty Images
Door de simpele jus net wat smeuïger.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 8 sprieten bieslook
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- 1-2 koolrabi's
- 1 bakje tuinkers
- 6 aardappelen
- 2 dunne ribkarbonades
- Peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 10 - 12 minuten gaar en bruin.
- Was het bieslook en knip de sprieten klein.
- Maak een dressing van het bieslook met azijn, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie.
- Was de koolrabi en snijd de steelaanzet en lelijke plekken weg.
- Rasp de koolrabi grof of snijd hem in dunne reepjes.
- Was de tuinkers en knip het kruid uit het bakje.
- Meng de tuinkers en de dressing met de koolrabi.
- Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
- Geef de koolrabisalade met het vlees, aardappelen en wat jus.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Tuinkers kan maximaal 7 dagen in de koelkast worden bewaard.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum