Koken voor een maatje minder
Een heerlijke koolhydraatarme wokschotel. Heb je geen ketjap in huis? Vervang het dan door dezelfde hoeveelheid gewone sojasaus waaraan je een lepeltje honing toevoegt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- Ongeveer 15 peultjes
- 300 g kalkoenfilet
- 1 el kokos- of sesamolie
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 grote verpakking (voorgesneden) kastanjechampignons
- 1 paksoi
- 1 kleine el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 2 el limoensap (ca. 1/2 limoen) en wat rasp
- 1 el Thaise vissaus
- Fijngesneden koriander of peterselie
- Cayennepeper
Bereiding
- Verwijder de draden van de peultjes en snijd ze in stukken.
- Snipper de sjalot en de knoflook .
- Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
- Maak de paksoi schoon en snijd hem in repen. Houd het groen en de stelen apart. Zorg ervoor dat de gesneden paksoi kurkdroog is, anders komt er teveel vocht in je gerecht.
- Meng de smaakmakers: sojasaus, ketjap manis, vissaus, limoensap en -rasp.
- Snijd de kalkoen in reepjes en kruid ze met cayennepeper. Bak ze aan in de wok in een halve eetlepel olie.
- Schuif het vlees aan de kant en voeg de sjalot en de knoflook toe. Doe de peultjes erbij en laat ze ongeveer 2 minuten garen.
- Doe dan de champignons erbij en verdeel ze mooi over de wok. Laat ze even uitdampen voor je gaat roeren, anders geven ze teveel vocht af. Wok de champignons en de peultjes beetgaar.
- Maak de wok leeg en dek het kalkoen-groentemengsel af om het warm te houden.
- Doe een halve eetlepel olie in de wok en voeg de paksoisteeltjes toe. Bak ze beetgaar en doe dan de bladeren erbij.
- Breng op smaak met het sausje en roer de kalkoen met de champignons en de peultjes erdoor. Laat de saus nog even intrekken terwijl je alles goed doorroert.
- Garneer met de koriander of peterselie.
Dit recept is afkomstig uit het boek Koken voor een maatje minder door Hilde Deweer en Marie Bossuyt, uitgegeven door Forte Uitgevers.