Getty Images
Een recept met tartaartjes om je vingers bij af te likken. Met zilvervliesrijst en groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- ½ groen pepertje
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 tartaartjes
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels kookroom
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af. Snijd de komkommer in blokjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
- Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
- Doe de blokjes komkommer erbij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.
- Roer er voor her serveren de kookroom door. Geef de rijst erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
5 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum