Knolselderij-aardappelgratin

Getty Images

Ben jij klaar voor de kou?

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij (± 500 gram)
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 dl (groente)bouillon
  • 2 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175° C.
  • Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
  • Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes.
  • Meng de bouillon met de melk en klop er de mosterd door.
  • Doe de aardappelplakjes en de knolselderij in een ovenvaste schaal en meng er wat peper en weinig zout door.
  • Schenk het bouillon-melkmengsel er over. De vloeistof moet ca. 1 cm onder de bovenkant van het aardappelmengsel staan, vul anders aan met wat bouillon.
  • Bak het gerecht in de hete oven ca. 30 minuten.
  • Meng het paneermeel met de geraspte kaas.
  • Strooi dit mengsel over het gerecht en laat het in ca. 15 minuten verder gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes kipfilet met paddestoelen en bosui.

Hiervoor heb je nodig:
200 gram kipfilet
100 gram paddestoelen
1 bosuitje
1 eetlepel olie

Voedingswaarden

Energie 
655kcal
Eiwit 
50 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Auteur