Getty Images
Lekker voor bij de soep of de borrel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 takjes peterselie of thijm
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 klein volkoren stokbrood
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Meng de peterselie of thijm en wat peper door de margarine. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd het stokbrood schuin in plakken van ca. 2 cm dik, maar snijd de plakken niet helemaal door.
- Besmeer de sneden dun met de knoflookmargarine.
- Verpak het brood in aluminiumfolie en rooster het op de barbecue of in een hete oven (200 °C) 10-12 minuten.
Gratis magazine over brood
30 pagina’s vol weetjes en tips. Alles over verschillende graansoorten, maar ook aandacht voor glutenintolerantie. Hoe ongezond is een tosti? En wat zit er nu eigenlijk in spelt-, rogge- of zuurdesembrood? Mét lekkere recepten!
Menusuggestie
Lekker met spiesjes op de barbecue en een gemengde salade.
Hiervoor heb je nodig:
Vleesspiesjes
100 gram sla
100 gram kerstomaatjes
½ komkommer
2 eetlepels slasaus (25% olie)
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum