Getty Images
Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode en 1 gele paprika
- 200 gram worteltjes
- 150 gram peultjes
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- Basilicum
Bereiding
- Kook de rijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes, de worteltjes in plakken en halveer de peultjes.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
- Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
- Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.
- Warm het goed door en maak de rijst op smaak met de basilicum.
Ingrediënten over?
Worteltjes, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig. Winterpeen kan wel buiten de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram