Getty Images
Met dit kiprecept maak je helemaal de blits.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels citroensap
- mespunt geraspte citroenschil
- 1 eetlepel ketjap manis
- mespunt sambal
- ½ teentje knoflook
- 200 gram kipfilet
- stuk komkommer
- 1 eetlepel olie
- stukje rode peper
- 5 takjes koriander
Bereiding
- Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, de geraspte citroenschil, de ketjap, de sambal en de uitgeperste knoflook.
- Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip afgedekt hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren.
- Snijd het stuk komkommer in hele kleine blokjes en maak er met de rest van het citroensap, de olie, kleingesneden rode peper en kleingesneden koriander een sausje van. Voeg eventueel wat water toe.
- Rijg de blokjes kip aan satéprikkers.
- Bak de kipspiesjes in een koekenpan of grillpan in ca. 6 minuten gaar.
- Geef er de koriander-komkommersalsa bij.
Menusuggestie
Lekker met gepofte aardappelen en ijsbergsla met kerstomaatjes en radijs.
Hiervoor heb je nodig...
6 aardappelen
100 gram ijsbergsla
100 gram kerstomaatjes
1 bosje radijs
1 eetlepel olie
azijn
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Materialen
4 houten satéprikkers
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
5 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum