Kip piri piri

Getty Images

Waan je in Portugal

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ citroen 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 kleine spaanse peper 
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 kippenbouten 
  • 2 eetlepels olie 

Bereiding

  1. Rasp wat van de schil van de citroen en pers de halve citroen uit. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  2. Maak de Spaanse peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper klein en doe het met het paprikapoeder bij de citroen.
  3. Neem het vel van de kippenbouten en bestrijk de kip met het mengsel. Laat dit 1-2 uur in de koelkast intrekken.
  4. Verwarm de olie en bak de kip hierin bruin. Voeg eventueel een paar lepels water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
  • 500 gram broccoli
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
680kcal
Eiwit 
60 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
420 milligram
Auteur