Getty Images
Waan je in Portugal
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine spaanse peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 kippenbouten
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Rasp wat van de schil van de citroen en pers de halve citroen uit. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Maak de Spaanse peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper klein en doe het met het paprikapoeder bij de citroen.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrijk de kip met het mengsel. Laat dit 1-2 uur in de koelkast intrekken.
- Verwarm de olie en bak de kip hierin bruin. Voeg eventueel een paar lepels water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig:
Hiervoor heb je nodig:
- 500 gram broccoli
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
680kcal
Eiwit
60 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
420 milligram