Kip op tijmaardappeltjes

kip en aardappels
Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 3 eetlepels olie
  • peper
  • 500 gram kleine aardappelen
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 2 sjalotjes

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Neem het vel van de kip, bestrijk de kip met een eetlepel olie en bestrooi ze met peper.
  3. Leg de bouten in een ovenvaste schaal en laat de kip 20 minuten in de hete oven bakken.
  4. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in tweeën of vieren.
  5. Was de courgettes en snijd ze in dunne plakken.
  6. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom en voeg peper, royaal tijm en de rest van de olie toe. Schep hier gescheiden van elkaar de aardappelparten en courgette door.
  7. Schik de aardappelen om de kippenbouten en laat het geheel nog 15 minuten bakken.
  8. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
  9. Strooi de partjes sjalot en de courgette over de aardappelen en laat het geheel nog 15 minuten bakken.

Ingrediënten over?

Sjalot:
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
300 milligram
Auteur