Kip met honing en citroen

Getty Images

Bourgondisch genieten doe je met deze kip met honing en citroen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel tijm
  • 2 kippenbouten
  • 1 zak aardappelenpartjes (± 450 gram)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190° C.   
  2. Boen de citroen goed schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.   
  3. Smelt de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Roer het citroensap, de honing, de tijm, peper en een beetje zout door de margarine.   
  5. Neem het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenvaste schaal.   
  6. Schep de aardappelpartjes om de kip en schik de partjes citroen rond de kip.   
  7. Druppel het honingmengsel over de kip en de aardappelen.   
  8. Laat de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin worden.   
  9. Draai de bouten eenmaal en schep de aardappelpartjes een keer om.

Menusuggestie

Lekker met rode bietjes.
Hiervoor heb je nodig...

500 gram gare rode bietjes
stukje ui
azijn
laurierblad en kruidnagels

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Voedingswaarden

Energie 
595kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
600 milligram
Auteur