Getty Images
Bourgondisch genieten doe je met deze kip met honing en citroen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel tijm
- 2 kippenbouten
- 1 zak aardappelenpartjes (± 450 gram)
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
- Boen de citroen goed schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
- Smelt de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roer het citroensap, de honing, de tijm, peper en een beetje zout door de margarine.
- Neem het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
- Schep de aardappelpartjes om de kip en schik de partjes citroen rond de kip.
- Druppel het honingmengsel over de kip en de aardappelen.
- Laat de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin worden.
- Draai de bouten eenmaal en schep de aardappelpartjes een keer om.
Menusuggestie
Lekker met rode bietjes.
Hiervoor heb je nodig...
500 gram gare rode bietjes
stukje ui
azijn
laurierblad en kruidnagels
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
600 milligram