Getty Images
Met kipfilet, broccoli, peultjes en krieltjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 2 groene paprika's
- 100 gram peultjes
- 250 gram broccoli
- stukje prei
- 200 gram kipfilet
- peper
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- citroensap
Bereiding
- Was de krieltjes goed. Kook ze in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika’s in reepjes en halveer de peultjes. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de kip bruin.
- Voeg de groente toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Roerbak de kip en de groente in ca. 7 minuten gaar.
- Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudgeel.
- Maak het kip-groentemengsel op smaak met wat citroensap en geef de krieltjes erbij.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram