Kikkererwtenstoofje

Een recept uit kookboek We love groente

kikererwten-stoof-0509-kleiner-formaat
Getty Images

Dit heerlijke, kruidige kikkererwtenstoofje komt uit het kookboek We love groente van Janneke Vreugdenhil. Met een blik kikkererwten zet je in een handomdraai iets voedzaams en bevredigends op tafel. Wie nog wat extra vulling wil, kan twee holletjes maken tussen de erwten en daar twee eieren boven breken, net zoals je bij een shakshuka doet.

Ingrediënten

voor 2 personen

  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ tl pul biber (of ¼ tl gewone chilivlokken)
  • ¼ tl pimentón
  • 1 tl gemalen komijn
  • 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 blik kikkererwten (à 400 ml), afgespoeld en uitgelekt
  • een flinke hand bladpeterselie, fijngesneden
  • 75-100 g (schapen)feta

Bereiden

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, de pul biber, het paprikapoeder en de komijn 1 minuut.
  • Voeg de tomaatjes toe en bak ze 1-2 minuten mee.
  • Voeg nu de kikkererwten en de helft van de peterselie toe.
  • Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10 minuten pruttelen.
  • Roer vlak voor het serveren nog een scheut olijfolie en de rest van de peterselie erdoor.
  • Proef en maak het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel het over 2 diepe borden en verkruimel de feta erboven.

Tip: serveer er een lekker korstig brood bij. 

Dit recept komt uit het vegetarische en veganistische kookboek 'We love groente' van auteur Janneke Vreugdenhil. Haar nieuwste kookboek is de opvolger van haar populaire kookboek 'I love groente'. Met maar liefst 120 gloednieuwe recepten laat zij zien dat je hele lekkere gerechten kunt maken met alleen maar groenten. Kortom: een kookboek voor groentegekken en voor wie dat wil worden!

we-love-groente-kleiner
Getty Images