Probeer je eigen kookkunsten eens uit.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- stukje rode peper
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 6 takjes koriander
- citroensap
- volkorenmeel
- 120 gram volkoren couscous
- 500 gram broccoli
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
1. Pel de ui en snijd hem klein.
2. Snijd het stukje peper heel fijn.
3. Fruit de ui met de peper, het karwijzaad, de gemalen komijn en het uitgeperste teentje knoflook in de olie.
4. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en prak ze met een vork enigszins fijn.
5. Voeg de helft van het uimengsel, wat kleingesneden koriander en wat citroensap toe.
6. Vorm er 4 burgers van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
7. Meng de rest van het uimengsel door de couscous.
8. Breng 250 ml water aan de kook. Schenk dit over de couscous. Roer met een vork los en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
9. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
10. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
11. Bak de kikkererwtenburgers in de hete margarine heet en bruin.
12. Geef er de couscous en de broccoli bij.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum