Getty Images
Kersen! Ze zijn er weer. Genieten van het seizoen! En smullen maar...
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 250 gram kersen
- 1 perssinaasappel
- 1/2 kaneelstokje
- 1 theelepel aardappelmeel
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
- Pers de sinaasappel uit.
- Breng het sap met het kaneelstokje tegen de kook aan.
- Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
- Bind het vocht met het aangemengde aardappelmeel.
- Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
- Verdeel de compote over 2 coupes en schep de yoghurt erop.
Ingrediënten over?
Kersen: steenvruchten zoals kersen, bewaar je het beste in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
110kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum