Getty Images
Goed gemarineerde tofu
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gembersiroop
- 200 gram tofu
- 2 sinaasappels
- 1½ eetlepel olie
- 1-2 eetlepels sojasaus met minder zout
Bereiding
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Roer er de kerrie, de gembersiroop en ½ eetlepel olie door.
- Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
- Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Pers de andere sinaasappel uit.
- Verwarm de rest van de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
- Maak het op smaak met de sojasaus.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1-2 courgettes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
700 milligram