Getty Images
Zo maak je zelf kerriesaus
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1 groene peper
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 40 gram boter of 4 eetlepels olie
- 40 gram bloem
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml bouillon
- Citroensap
Bereiding
- Maak de peper schoon, snij deze open en verwijder de zaadjes. Snij de peper in reepjes.
- Snipper de ui en bak deze samen met de peper met het kerriepoeder in boter of olie tot de ui glazig is.
- Roer de bloem door de gesmolten boter zodat een bal ontstaat. Voeg de kokosmelk en bouillon(of water) toe en klop met een garde het boter/bloemmengsel door de melk.
- Verhit de vloeistof onder goed roeren tot de saus bindt. Saus enkele minuten laten doorkoken.
- Op smaak brengen met een scheutje citroensap, zout en peper.
Dit recept komt van www.PuurGezond.nl.