Kastanjesoep

Getty Images

Een heerlijke, romige soep van tamme kastanjes. Zo maak je hem!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram gare tamme kastanjes (of 500 gram ongepelde kastanjes)
  • 200 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 bosuitje
  • 4 zwarte olijven
  • 50 ml kookroom

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Fruit de sjalot in de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Voeg de kastanjes toe met de bouillon en laat dit 5 minuten koken.
  4. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn.
  7. Roer er de melk door en breng weer aan de kook.
  8. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met ringetjes bosui en de olijven.
  9. * Snijd met een scherp mesje de tamme kastanjes aan de platte kant kruislings in. Kook de kastanjes in water in 15 minuten gaar. Pel de kastanjes zo heet mogelijk, dan laat het bruine velletje zich ook goed verwijderen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney, geroerbakte groene kool en aardappelpuree.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur