Kaneelpeertjes met vanillevla

Getty Images

Zo smaakt de winter.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 perssinaasappels
  • 2 rijpe peren 
  • 1 kaneelstokje
  • 1 dl magere vanillevla met zoetstof
  • Kaneel

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  3. Breng het sinaasappelsap met het kaneelstokje aan de kook.
  4. Laat de peren in het sinaasappelsap tegen de kook aan in 5 minuten zacht worden. Laat de peren in het sap afkoelen. Verwijder het kaneelstokjes.
  5. Leg de perenhelften op 2 borden en schenk de vanillevla er over.
  6. Stuif er nog wat kaneel over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht macaroni met hamlapje en snijbonen

Ingrediënten over?

Vla:
Vla is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar vla altijd in de koelkast op 4 graden. Zet vla na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is vla ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur