Kaneelkip uit de oven met zoete aardappel

Getty Images

De zoete aardappel kun je koken of mee laten garen in de oven.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten 
  • citroensap
  • kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 Chinese kool

Bereiding

  1. Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met kaneel en wat peper.
  2. Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.
  3. Warm de oven voor op 200° C.
  4. Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal. Druppel er wat olie over.
  5. Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe met wat olie.
  6. Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in plakken.
  7. Laat de plakken aardappel in de oven bij de kip of in een bodempje water in 15 minuten gaar worden.
  8. Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen.
  9. Kook de Chinese kool in een bodempje water in 5 minuten gaar.

Voedingswaarden

Energie 
670kcal
Eiwit 
55 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
800 milligram
Auteur