Getty Images
De zoete aardappel kun je koken of mee laten garen in de oven.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- citroensap
- kaneel
- 2 eetlepels olie
- peper
- 2 zoete aardappelen
- 1 Chinese kool
Bereiding
- Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met kaneel en wat peper.
- Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal. Druppel er wat olie over.
- Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe met wat olie.
- Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in plakken.
- Laat de plakken aardappel in de oven bij de kip of in een bodempje water in 15 minuten gaar worden.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen.
- Kook de Chinese kool in een bodempje water in 5 minuten gaar.
Voedingswaarden
Energie
670kcal
Eiwit
55 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
800 milligram