Getty Images
De sinaasappelsaus geeft de kalkoen een heerlijk malse en frisse smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel rode bessengelei
- 1 theelepel mosterd
- gemberpoeder
- 250 gram kalkoenfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil er af. Snijd de schil in reepjes.
- Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water. Giet het water af.
- Pers de sinaasappel uit.
- Verwarm het sinaasappelsap en los de bessengelei en de mosterd er in op en laat de saus enigszins inkoken.
- Roer de schilletjes er door en maak de saus op smaak met peper en een mespuntje gemberpoeder.
- Laat de saus afkoelen.
- Bestrooi de kalkoenfilets met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
- Geef de saus er bij.
Menusuggestie
Lekker met bloemkool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
½ bloemkool
6 aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Bessengelei:
Bij gelei en jam zorgt de hoeveelheid suiker er voor dat het heel lang houdbaar is. Een geopende pot gelei is dan ook buiten de koelkast wel een half jaar en in de koelkast een jaar houdbaar.
Gebruik bessengelei verdund met wat citroensap door een fruitsalade.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram