Kalkoen met appel, spitskool en zilvervliesrijst

Getty Images

Een heerlijke combinatie.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram spitskool
  • 1 bosuitjes
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 appel
  • Citroensap
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 2 takjes selderij
  • 2 eetlepels kookroom lgiht

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en kerrie.
  5. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen aan alle kanten bruin.
  6. Was de appel, snijd hem in blokjes en druppel er wat citroensap over.
  7. Bak de appelblokjes en de uienringetjes even met de kalkoen mee.
  8. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
  9. Laat de kalkoen in ca. 8 minuten gaar worden.
  10. Kook de spitskool in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
  11. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  12. Roer de laatste minuut de room en de selderij door de kalkoen.
  13. Geef er rijst en spitskool bij.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum