Getty Images
Een heerlijke combinatie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 500 gram spitskool
- 1 bosuitjes
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 appel
- Citroensap
- 100 ml bouillon met minder zout
- 2 takjes selderij
- 2 eetlepels kookroom lgiht
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en kerrie.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen aan alle kanten bruin.
- Was de appel, snijd hem in blokjes en druppel er wat citroensap over.
- Bak de appelblokjes en de uienringetjes even met de kalkoen mee.
- Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
- Laat de kalkoen in ca. 8 minuten gaar worden.
- Kook de spitskool in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Roer de laatste minuut de room en de selderij door de kalkoen.
- Geef er rijst en spitskool bij.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
9 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum