Getty Images
Het beste van vis en groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram krielaardappeltjes
- 100 gram wortelen
- 100 gram snijbonen
- 100 gram peultjes
- 1 gele paprika
- 2 stukken kabeljauwfilet
- 2 theelepels viskruiden zonder zout
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- Peper
Bereiding
- Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
- Kook de krieltjes in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
- Wrijf de vis in met de viskruiden.
- Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
- Voeg de groente toe met wat peper en een scheutje water.
- Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
- Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudbruin en geef ze erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Worteltjes of bospeen: Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum