Getty Images
Heb je nog restjes oud brood of groente die op moeten? In deze groentetaart kun je al je restjes kwijt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Vloeibare margarine
- 6 sneden (oud) bruinbrood
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram (roerbak)groentemix
- Italiaanse keukenkruiden
- 2 eieren
- 100 milliliter halfvolle yoghurt
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 1½ eetlepel volkorenmeel
- 2 tomaten
Bereiding
- Bestrijk de springvorm met wat margarine.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de korsten van het brood. Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee.
- Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Schep het groentemengsel in de springvorm.
- Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente.
- Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
- Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1800 milligram