Italiaanse groentetaart

Getty Images

Heb je nog restjes oud brood of groente die op moeten? In deze groentetaart kun je al je restjes kwijt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Vloeibare margarine
  • 6 sneden (oud) bruinbrood
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram (roerbak)groentemix
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eieren
  • 100 milliliter halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 1½ eetlepel volkorenmeel
  • 2 tomaten

Bereiding

  1. Bestrijk de springvorm met wat margarine.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de korsten van het brood. Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  5. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  6. Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee.
  7. Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  8. Schep het groentemengsel in de springvorm.
  9. Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
  10. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente.
  11. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
  12. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur