Lekker recept om zelf bananenbrood te maken
Getty Images
Bananenbrood zelf maken, zo doe je dat! Bekijk de video.
Ontbijtgerecht of tussendoortje
10-12 plakken
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 60 minuten
Ingrediënten
3 (over)rijpe bananen
200 gram amandelmeel
50 gram speltbloem
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
50 gram honing
2 handen gedroogde cranberry’s
2 handen pecannoten
Cakevorm van 1-1,5 liter
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen, meng het amandelmeel, spelbloem en bakpoeder erdoor. Klop de eieren los en roer deze met de honing door het beslag. Schep de cranberry’s erdoor.
- Hak de pecannoten grof en schep ze ook door het beslag.
- Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak het bananenbrood in 60 minuten bruin en gaar.
Dit is een recept van Puur Gezond.