Een keer zin in een verrassend soepje? Dit soepje is gemaakt van andijvie en makreel en zeker het uitproberen waard! Bekijk hieronder de video.
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- 1 aardappel
- 1 teentje knoflook
- 1 gedroogd pepertje
- 500 g gesneden andijvie
- 200 g gerookte makreelfilet
- 100 ml crème fraîche
Bereiding
Stap 1: schil de aardappel en snij in stukken.
Stap 2: snij de knoflook in stukjes.
Stap 3: verwijder het vel van de makreel en pluk in stukken.
Stap 4: verhit de bouillon in een pan.
Stap 5: voeg de knoflook toe en scheur het gedroogd pepertje in stukken.
Stap 6: voeg de aardappel toe.
Stap 7: voeg de andijvie toe en de helft van de makreel, de andere helft bewaar je voor de garnering.
Stap 8: kook de soep 10 minuten tot de aardappel gaar is.
Stap 9: voeg de helft van de crème fraîche toe en pureer de soep.
Stap 10: Garneer de soep met de andere helft van de crème fraîche en van de makreel.
Dit is een recept van PuurGezond.nl