Heldere hete soep

Getty Images

Domweg genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Stukje prei
  • 100 gram champignons
  • ½ rood pepertje
  • ¼ (kippen)bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Was het pepertje, verwijder de pitjes en snijd het pepertje in ringetjes.
  4. Breng 300 ml water met het bouillontablet aan de kook en voeg de prei, de champignons en de peper toe.
  5. Kook de soep nog 2 minuten.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
20kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur