Getty Images
Tip: Vervang de dadels voor de variatie ook eens door banaan. Dan heb je ook minder honing nodig om te zoeten.
Bereidingsduur
40-45 minuten
Ingrediënten
- 170 gram dadels
- 60 gram noten
- handje rozijnen
- 1 a 2 eetlepels gedroogde cranberry's
- 150 gram havermout
- 40 gram honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en pureer ze met het water tot een gladde, plakkerige massa.
- Hak de noten grof.
- Wel de rozijnen in een beetje water en snijd ze - samen met de cranberry's - fijn.
- Voeg alles met de havermout toe aan de dadelpasta en kneed dit mengsel goed.
- Verwarm de honing kort en voeg deze dan samen met de olie toe aan de rest van de ingrediënten. Meng dit weer goed.
- Neem een rechthoekige of vierkante ovenschaal en bekleed deze met bakpapier.
- Schep het havermoutmengsel erin en druk goed aan.
- Bak de haverrepen in ongeveer 25 tot 30 minuten af.
- Laat het iets afkoelen en snijd de koek in repen van ongeveer 2 centimeter.
Bewaren
Buiten de koelkast zijn deze repen zo'n 4 dagen te bewaren.
Extra info
Dit recept is voor circa 12 stuks.