Hartige broccolitaart (glutenvrij)

Getty Images
Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 100 gram margarine
  • 150 gram glutenvrij meel
  • 150 gram magere kwark
  • 400 gram broccoli
  • 2 eieren
  • ½ dl halfvolle melk
  • 75 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Snijd de margarine in stukjes en doe dit met het meel en de kwark in een kom.
  2. Kneed er een samenhangend deeg van of kneed het in de keukenmachine. Laat het deeg 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
  3. Maak de broccoli schoon.
  4. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Kook de broccoli in weinig water beetgaar.
  6. Warm de oven voor op 200° C. Bestrijk de springvorm dun met olie of margarine.
  7. Rol het deeg uit tussen 2 lagen plastic folie, omdat het deeg plakt.
  8. Bekleed de vorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in.
  9. Doe de broccoli er in.
  10. Klop de eieren los met de melk en de kaas en voeg wat peper en nootmuskaat toe.
  11. Schenk dit over de broccoli.
  12. Bak de taart iets onder het midden van de hete oven in 30-40 minuten gaar.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
0 milligram
Auteur