Getty Images
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 100 gram margarine
- 150 gram glutenvrij meel
- 150 gram magere kwark
- 400 gram broccoli
- 2 eieren
- ½ dl halfvolle melk
- 75 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Snijd de margarine in stukjes en doe dit met het meel en de kwark in een kom.
- Kneed er een samenhangend deeg van of kneed het in de keukenmachine. Laat het deeg 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
- Maak de broccoli schoon.
- Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water beetgaar.
- Warm de oven voor op 200° C. Bestrijk de springvorm dun met olie of margarine.
- Rol het deeg uit tussen 2 lagen plastic folie, omdat het deeg plakt.
- Bekleed de vorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in.
- Doe de broccoli er in.
- Klop de eieren los met de melk en de kaas en voeg wat peper en nootmuskaat toe.
- Schenk dit over de broccoli.
- Bak de taart iets onder het midden van de hete oven in 30-40 minuten gaar.
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
4 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
0 milligram