Haring met appelsalsa

Getty Images

Midzomerdagdroom

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 hollandse nieuwe haringen 
  • 1 bosuitje
  • ½ (rode) appel 
  • dille (vers of diepvries) 

Bereiding

  1. Maak de haringen schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Maak de bosui schoon en snijd hem in hele dunne ringen.
  3. Was het stuk appel en snijd het in kleine blokjes. Meng de bosui en wat dille door de appel.
  4. Verdeel de haring over 2 bordjes en schep de appelsalsa er naast.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met sjalotjes, sperziebonen en aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum