Getty Images
Mediterraans genieten doe je zo.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 bruine boterham
- 5 groene olijven zonder pit
- ½ bosuitje
- 1 teentje knoflook
- Mespunt oregano
- Peper
- 150 gram mager rundergehakt
- 400 gram (winter)wortel
- 1 eetlepel citroensap
- 1 sinaasappel
- 6 sprieten bieslook
- 2 volkoren broodjes
Bereiding
- Week het brood met 2 eetlepels water.
- Snijd de olijven en het bosuitje fijn.
- Meng het brood met de olijven, bosui, het uitgeperste teentje knoflook, wat oregano en peper.
- Maak hiermee gehakt aan en vorm er 2 platte schijven van. Zet ze afgedekt weg in de koelkast.
- Schrap de wortels en rasp ze fijn. Meng het citroensap door de geraspte wortel.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil, het sinaasappelsap en de bieslook door de geraspte wortel.
- Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken eventueel onder de grill krokant.
- Gril de hamburgers onder de hete grill of in een grillpan in ca. 10 minuten gaar en bruin.
- Beleg de broodjes met wat wortelsalade en een hamburger en geef de rest van de salade erbij.
Ingrediënten over?
Bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Gebruik de rest van de bosui gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Hele bosuitjes zijn ongeveer 4 weken buiten de koelkast te bewaren.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1700 milligram
Bron
- Voedingscentrum