Groentestoofschotel met kikkererwten

Getty Images

Een verrukkelijke eenpansstoofschotel die snel op tafel staat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • ½ courgette
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 dunne wortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel ras el hanout
  • ½ blikje tomatenblokjes zonder zout
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 200 gram)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes en de wortel in plakjes.
  3. Fruit de ui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Fruit de ras el hanout kort mee.
  5. Voeg de courgette, paprika, wortel, tomatenblokjes en wat peper toe. Stoof de groente 10 minuten.
  6. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  7. Warm de kikkererwten mee met de groente.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst of een volkoren boterham.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomatenblokjes over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
800 milligram
Auteur