Getty Images
Smullen op z'n Hongaars
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram bruine linzen
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- Stuk knolselderij
- 1 winterwortel
- Stuk (groene) kool
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ± 2 theelepels paprikapoeder
- 2 dl groentebouillon
- 100 gram oesterzwammen
- Tijm
Bereiding
- Was de linzen in een zeef.
- Steek de kruidnagels in het laurierblad. Kook de linzen in ruim water met het laurierblad met kruidnagels in ca. 45 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de knolselderij in smalle reepjes, de wortel in halve plakken en de kool in slierten.
- Bak de knolselderij kort in de hete olie. Bak de rest van de groente met de tomatenpuree mee.
- Voeg het paprikapoeder en de groentebouillon toe en laat dit 10 minuten stoven.
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Smoor de oesterzwammen mee met de groente.
- Maak de goelasj op smaak met wat peper en tijm.
- Giet de linzen af en verwijder de kruiden. Geef de linzen bij de groentegoelasj.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
35 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum