Groene gazpacho

Getty Images

Colette Dike van @fooddeco heeft een boek gemaakt Avocado met, de titel zegt het al, avocado in de hoofdrol. In het boek staan meer dan dertig ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met deze gezonde, groene vrucht. Hierbij alvast een voorproefje: Groene gazpacho.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer, geschild
  • 500 mililiter groentebouillon, afgekoeld
  • 100 mililiter olijfolie
  • ½ theelepel komijn
  • 1 selderijstengel, fijngehakt (inclusief blaadjes)
  • ½ limoen (sap)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Blaadjes van 2 takjes munt (+ iets extra voor de decoratie)
  • 1 eetlepel sushiazijn
  • Eventueel: handvol verse spinazie, dan wordt je soep extra groen
  • Ter decoratie:
  • Maiskorrels
  • Rozen- en muntblaadjes
  • Pistachenootjes

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zolang totdat je een gladde soep hebt. Breng extra op smaak met peper en zout en voeg eventueel exra water toe als de soep te dik is.
  2. Zet de gazpacho een paar uurtjes in de ijskast, gazpacho moet je namelijk goed koud serveren.
  3. Schenk de gazpacho in 4 schaaltjes en maak de schaaltjes op met een extra scheut olijfolie, rozenblaadjes, blaadjes munt, gekruimelde pistachenootjes en maiskorrels.

Dit soepje smaakt heerlijk met versgebakken zuurdesembrood.

Dit recept is afkomstig uit het boek Avocado van Colette Dike.

Auteur