Getty Images
Zomer op je bord.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel olijfolie
- 150 gram zilvervliesrijst
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 1 blikje tonijn, op water
- 5 zwarte olijven zonder pit
- 1 flinke venkelknol
Bereiding
- Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel olie.
- Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort mee smoren.
- Voeg de rijst toe met ca. 350 ml water en het stukje bouillontablet en en breng dit aan de kook. Kook de rijst in 20 minuten gaar.
- Maak de venkel schoon en snijd de groente in dunne parten.
- Bestrijk de parten venkel met wat olie en grill de groente in een grillpan in ca. 8 minuten gaar.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Roer de tonijn door de gare rijst en warm even door.
- Snijd de olijven klein en meng ze door de wat vochtige rijst. Geef de venkel erbij.
Ingrediënten over?
Olijven: Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1100 milligram
Bron
- Voedingscentrum