Lisa Dorsman
Deze lunchsalade is een twist op de klassieke Griekse salade en is supermakkelijk mee te nemen in een lunchtrommel. Deze salade is ook makkelijk in meerdere porties te maken voor een handige mealprep.
Aantal personen
1
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 75 gram quinoa
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel zwarte en groene olijven
- ¼ courgette
- 1 kleine rode ui of ½ rode ui
- 50 gram feta
- En voor de dressing:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaten, de olijven, de courgette en de ui in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, de basilicum en het citroensap.
- Meng de zongedroogde tomaten, olijven, courgette en ui met de quinoa en voeg de dressing toe. Verbrokkel de feta erover.
Deze salade kan zowel warm als koud gegeten worden.
Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman.
Voedingswaarden
Energie
557kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
28 gram
Verzadigd vet
11 gram