Griekse quinoasalade

quinoasalade
Lisa Dorsman

Deze lunchsalade is een twist op de klassieke Griekse salade en is supermakkelijk mee te nemen in een lunchtrommel. Deze salade is ook makkelijk in meerdere porties te maken voor een handige mealprep.

Aantal personen 
1
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram quinoa
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel zwarte en groene olijven
  • ¼ courgette
  • 1 kleine rode ui of ½ rode ui
  • 50 gram feta
  • En voor de dressing:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaten, de olijven, de courgette en de ui in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, de basilicum en het citroensap.
  • Meng de zongedroogde tomaten, olijven, courgette en ui met de quinoa en voeg de dressing toe. Verbrokkel de feta erover.

Deze salade kan zowel warm als koud gegeten worden.

Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman.

Voedingswaarden

Energie 
557kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
28 gram
Verzadigd vet 
11 gram
Auteur