Getty Images
Een heerlijke maaltijd die anders is dan anders.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 (rode) uien
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 radicchio
- 1 eetlepel tomatenpuree, zonder zout
- 2 eetlepels olie
- 150 gram bulgur
- 4 takjes munt
- ½ citroen
- 50 gram hazelnoten
- 75 gram granaatappelpitjes
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd 1 ui, de knoflook en de halve peper klein.
- Fruit de ui en knoflook met de tomatenpuree in 1 eetlepel olie zacht.
- Voeg de peper en de bulgur toe en bak kort mee. Giet er 300 ml water bij en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de bulgur afgedekt 10 minuten wellen. Giet eventueel overtollig vocht af. Laat de bulgur afkoelen.
- Was de munt en knip het klein.
- Was de halve citroen en rasp wat van de schil.
- Maak de bulgur op smaak de munt, geraspte citroenschil en wat citroensap.
- Laat van de venkel en de andere ui de wortelaanzet zitten, dan valt de groente niet uit elkaar. Snijd de venkel in 8 en de ui in 4 parten.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in dikke plakken.
- Snijd de radicchio in 4 stukken.
- Rijg de groente aan satéprikkers of pennen en bestrijk ze met wat olie.
- Rooster de groentespiesen in 10 minuten in een grillpan gaar en lichtbruin. Draai de spiesen regelmatig.
- Hak de hazelnoten grof.
- Schep de granaatappelpitjes door de bulgur, strooi de hazelnoten erover en leg de groentespiesen erop.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een salade.
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram