Getty Images
Bereiden met basilicum
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 3 rode paprika's
- 1 stengel bleekselderij
- 150 gram rundertartaar
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- (gerookt) paprikapoeder
- 1 dl bouillon
- 200 gram gnocchi (koelvak)
- Basilicum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Pers een half teentje knoflook boven een kom uit. Snijd van de ui een stukje heel fijn.
- Maak de tartaar aan met de uitgeperste knoflook en de kleingesneden ui en wat peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Snijd de rest van de ui en knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes en de bleekselderij in stukjes.
- Verwarm de margarine en bak hierin de gehaktballetjes bruin. Neem ze uit de pan.
- Fruit de ui, de rest van de knoflook en de bleekselderij in de margarine zacht. Bak de tomatenpuree even mee.
- Voeg de blokjes paprika met peper, wat paprikapoeder en de bouillon toe en smoor de paprika’s in 10 minuten gaar.
- Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Roer de gehaktballetjes door de saus en laat de balletjes in 5 minuten hierin gaar worden
- Maak de saus op smaak met kleingesneden basilicum.
- Verdeel de gnocchi over 2 borden en schep de saus er over.
Menusuggestie
Lekker met doperwtjes.
Hiervoor heb je nodig:
300 gram doperwten (diepvries)
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
870 milligram