Getty Images
Deze muffins zijn lichter dan de klassieke muffins met bosbessen. Deze kleine hapjes met frambozen worden in petitfourvormpjes gebakken en zijn heerlijk bij de koffie. Dit recept komt uit het boek Gezond eten zonder gluten van Allen & Kearney.
Aantal personen
16
Ingrediënten
- 175 gram boter
- 75 gram gemalen amandelen
- 3 theelepels geraspte citroenschil
- 140 gram glutenvrije poedersuiker, gezeefd; desgewenst extra poedersuiker om te bestrooien
- 2 eetlepels maïsmeel (polenta)
- 3 eetlepels maïzena, gezeefd
- 5 scharreleiwitten
- 175 gram verse frambozen
- Muffinplaat, papieren cakevormpjes, klein of groot
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt de boter in een steelpan en laat licht kleuren.
- Roer de amandelen, de citroenrasp, de poedersuiker, het maïsmeel en de maïzena in een grote kom door elkaar en giet de gesmolten boter erover. Spatel de licht opgeklopte eiwitten erdoor.
- Schep het beslag in de holtes van de plaat of de papieren vormpjes (desgewenst 24 kleine vormpjes voor minimuffins) en verdeel de frambozen erover.
- Bak de muffins in circa 15 minuten goudbruin in de oven tot ze terugveren als er licht op wordt gedrukt.
- Laat de muffins op een rooster afkoelen en bestrooi ze desgewenst voor het serveren nog met extra poedersuiker.
Voedingswaarden
Energie
99kcal