Deze cake is niet suikervrij aangezien het natuurlijke fruitsuikers bevat, maar er is geen extra suiker toegevoegd. Voor de afvalrekenaars: één plak bevat 9 g vet en 15 g koolhydraten, goed voor 146 kilocalorieën.
Ingrediënten
- • 125 g glutenvrije bloem
- • 2 theelepels glutenvrij bakpoeder
- • 1 theelepel kaneelpoeder (of geraspt kaneel)
- • 90 g (ongeveer 70% vetgehalte) zuivelvrije boter
- • 1 handappel, uitgeboord en geraspt
- • 2 middelgrote eieren
- • 150 g ontpitte dadels, fijngehakt
- • 55 g walnoten, grof gehakt
Bereiding
Beleg een 500 g cakevorm (ingevet) met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden of gasstand 3. Zeef de glutenvrije bloem en het bakpoeder samen met de kaneel in een kom. Doe de zuivelvrije boter, appel en eieren erbij en klop het tot een glad geheel. Schep de dadels en walnoten erdoor. Lepel het mengsel in de cakevorm en strijk het tot een glad oppervlak. Bak de cake in het midden van de oven ongeveer één uur tot de cake gerezen is en stevig is. Laat 5 tot 10 minuten afkoelen in de cakevorm en vervolgens op een rooster volledig afkoelen. De cake kan indien gewenst opgediend worden met zuivelvrije boter.
- Plus Magazine