Dol op nachos? Zo maak je ze nog lekkerder!
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 2 avocado’s
- 2 puntpaprika’s
- 250 g kerstomaten
- 1 rode peper
- 400 g zwarte bonen
- 200 g maïs
- 200 g tortilla chips naturel
- 1 limoen
- 4 el ongezoete sojayoghurt
- Verse peterselie of koriander
Bereiding
1. Snijd een rode ui in halve ringen. Snipper de andere rode ui. Snijd de puntpaprika’s en de tomaten in kleine stukjes. Halveer de limoen en snijd een van de helften in partjes.
2. Pureer de avocado’s met het teentje knoflook. Schep in een kom en roer de gesnipperde rode ui er doorheen. Pers de gehalveerde limoen uit en voeg het sap toe. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
3. Spoel de zwarte bonen af. Meng met de maïs, uienringen, puntpaprika, tomatenblokjes en wat extra limoensap.
4. Verdeel de tortillachips over een schaal. Schep hier het bonenmengsel en de guacamole overheen. Druip de ongezoete sojayoghurt over de nachos en serveer deze met de limoenpartjes en wat verse peterselie of koriander.