Getty Images
Vlees kun je ook goed afwisselen met plantaardige producten zoals peulvruchten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 plakjes ontbijtspek
- 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzel
- 4 salieblaadjes of 1 theelepel gedroogde salie
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan bruin.
- Leg op iedere schnitzel een plakje spek en 2 blaadjes salie.
- Vouw het vlees dubbel en steek het vast met een houten cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten bruin en gaar.
- Neem het vlees uit de pan en schenk er 75 ml water in. Roer het aanbaksel los.
Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met peultjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
200 gram doperwtjes
150 gram peultjes
6 aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Verse salie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de salie onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram