Gevulde appel met toffeesaus

Getty Images

Laat je verleiden!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 perssinaasappels
  • Handje rozijnen
  • 2 appels
  • Kaneel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 eetlepels melk
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Was de rozijnen en laat ze kort in heet water wellen.
  3. Was de appels en boor de klokhuizen er uit.
  4. Laat de rozijnen uitlekken en vermeng ze met wat kaneel.
  5. Plaats de appels in een kleine steelpan en vul de holtes met de rozijnen.
  6. Schenk er het sinaasappelsap bij en laat de appels in 20 minuten gaar worden.
  7. Verwarm de margarine met de melk en los hierin de basterdsuiker op. Klop dit met een kleine garde tot het wat dik begint te worden.
  8. Plaats de appels in schaaltjes en verdeel de toffeesaus er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht oriëntaalse hachee, sperzieboontjes en aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
185kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur