Gevulde appel

Getty Images

Heerlijke natafelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 speculaasjes
  • 2 appels

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met 50 ml water.
  2. Was de rozijnen en laat ze in het hete vocht wellen.
  3. Breek de speculaasjes in grove kruimels.
  4. Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
  5. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
  6. Maak de holtes nog wat groter en vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
  7. Giet de rest van het weekvocht er bij en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
  8. Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht tartaarballetjes met olijven, snijboontjes en
volkoren macaroni.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur