Getty Images
Een creatief aardappelrecept.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 4 takjes peterselie
- 1 kleine ui
- 150 gram rundergehakt
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 volkoren beschuit
- 1 theelepel gehaktkruiden zonder zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
- Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Pel de ui en snijd hem heel fijn.
- Doe het gehakt in een kom en meng er de peterselie, de ui, 1-2 eetlepels tomatenblokjes, de fijngemaakte beschuit en de gehaktkruiden door.
- Schenk de rest van de tomatenblokjes in een pan.
- Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel. Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met andijviesalade met tuinboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
1 kleine struik andijvie
150 gram gedopte tuinbonen
2 eetlepels olijfolie
azijn
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes:
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum