Getty Images
Mossels uit de oven
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram panklare mosselen
- 1 bosuitje
- 1 tomaat
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 6 sneetjes volkoren stokbrood
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Was de mosselen. Gooi kapotte schelpen en open schelpen die na een klap niet sluiten, weg.
- Maak het bosuitje en de tomaat schoon.
- Snijd het bosuitje in ringen en de tomaat in blokjes.
- Verdeel de mosselen over 2 grote vellen bakpapier.
- Meng er de ringen bosui en de blokjes tomaat, peper en de witte wijn door.
- Vouw de pakketjes goed dicht. Sluit ze met een paperclip.
- Leg de pakketjes met de naad naar boven op de bakplaat.
- Laat de mosselen in de hete oven in 12 minuten gaar worden.
- Leg de pakketjes in diepe borden en open ze aan tafel. Geef er het stokbrood bij.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
3 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
960 milligram