Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen

Getty Images

Geniet van groen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1½ kilogram tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 plakje achterham
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • Peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met wat peper.
  3. Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 15 minuten gaar en bruin.
  4. Dop de tuinbonen.
  5. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  6. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
  7. Voeg de tuinbonen en 100 ml water toe en smoor de tuinbonen, met de deksel op de pan, in ca. 8 minuten gaar.
  8. Snijd de ham in stukjes en roer ze er door.
  9. Maak de groente op smaak met wat peper.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum