Getty Images
De walnotenpasta met rucola geeft het geheel een verrassende smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 stengels bleekselderij
- stuk pompoen (ca. 300 gram)
- stuk knolselderij of koolraap (ca. 300 gram)
- 1 pastinaak
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- mespunt tijm
- 30 gram rucola
- 2 theelepels kappertjes
- 50 gram walnoten
- citroenrasp
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water 5 minuten, giet ze af en laat ze droog stomen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bleekselderij in stukken, de pompoen, knolselderij en pastinaak in blokjes.
- Verwijder het vliesje van 1 teentje knoflook en snijd hem in snippers.
- Meng de aardappelen en de groente met 1 eetlepel olie, peper, de knoflook en de tijm en doe dit op een bakplaat.
- Laat de groente met de aardappelen in 20 minuten gaar worden en licht kleuren.
- Was de rucola in een vergiet onder stromend water. Pureer de rucola met het overgebleven teentje knoflook en de kappertjes een paar seconden met een staafmixer.
- Voeg de walnoten toe en hak dit bij de rucola klein.
- Maak de pesto op smaak met een beetje citroensap, de andere eetlepel olijfolie, wat peper en verdun met een beetje water.
- Geef de walnotenpesto bij de groente en aardappelen.
Ingrediënten over?
Halve pompoen:
Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak er bijvoorbeeld pompoensoep van.
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
600 milligram